Workshop basiskennis fotografie.

Hallo ik ben Rob van Rest een autodidact/autonoom fotograaf. Dit betekend dat ik zonder enige onderwijs of studeren 20 jaar met vallen en opstaan ervaring heb opgedaan met fotografie. Ik heb gewerkt met verschillende soorten (digitale) camera’s om verschillende onderwerpen  te kunnen gaan  fotograferen.

 MG 9497klein

 Wat kan je leren bij deze workshop basiskennis fotografie?

 Ik heb veel kennis opgedaan, door elke keer met een analoog, daarna met een compact en een spiegel reflexcamera te experimenteren. Door veel lezen van vanuit een collectie (tweedehands) fotoboeken en daarmee mijn voorkennis uitgebreid, van verschillende manieren van instellingen van fotografen en tal van visies in verschillende werkmethoden. Nu wil ik mijn opgedane ervaring delen in een workshop basiskennis fotografie.

Welke basiskennis heb je minimaal nodig.

 De basiskennis  wat je nodig hebt om handmatig instellingen te gebruiken van de camera, het juiste standpunt in nemen voor het maken van een goede foto, kadreren (jouw manier van kijken), verschillen in composities weet te hanteren, gebruikmaken van de gulden sneden en nog veel meer wat er allemaal in 8 dagdelen besproken gaat worden en daar praktische ervaring in opgedaan wordt.  Uit ervaring weet ik dat je dat niet in een workshop van een dagdeel kan leren.

Ik hanteer in deze workshop een competentie gerichte leerstijl. Dit betekend dat ik aansluit op het niveau van de beginnende deelnemer die deze basiskennis eigen willen maken om kennis te maken om een eigen stijl van foto’s te ontwikkelen. Daarnaast maak je kennis met een fotobewerking programma en leer je oude foto’s te restaureren en eventueel digitale fotobewerkingen doen om gemaakte foto’s te digitaal te corrigeren, te verbeteren of zelfs te manipuleren wanneer dat nodig is.

Wat heb je minimaal nodig voor deze workshop fotografie.

 -          Een fototoestel met de handleiding (PDF) van jouw fotocamera.

-          Een computer (laptop)(desktop) met Windows en daarmee weet om te gaan.

-          Jouw basis vaardigheden/ervaringen van fotograferen die je momenteel al in huis hebt en

            minimaal 4 uur per week kunnen werken aan praktische thuisopdrachten.

-          Ervaring hebben met inscannen van foto’s en zelfgemaakte of gedownloade  foto’s op een

            USB stick weet te zetten.

-          Openstaan voor samenwerken met anderen deelnemers.

 Wat zijn de kosten van deze workshop en hoelang duurt deze workshop.

De workshop vindt plaats voor deelnemers die een laptop tot hun beschikking hebben in het MFC de Boerderij de Schooten. Of geen laptop hebben maar wel een desktop thuis hebben en aan  een desktop(s) in het MFC Nieuw Den Helder kunnen gaan werken. De kosten zijn €50,= en cursus materiaal aangeleverd op een USB-stick €15,=. De workshop kan alleen plaats vinden met minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers. De workshop in Boerderij de Schooten vind plaats op vrijdagmiddag 5 april t/m 24 mei vanaf 13.00 tot 17.00 uur.  De workshop in het MFC vindt plaats op dinsdagavond van 9 april t/m 28 mei vanaf 19.00 tot 23.00 uur.

Voor meer informatie kan je bellen naar mij op tel: 06-49412674 tussen op werkdagen tussen 19.00 en 19.30 uur. Je kan mij natuurlijk ook mailen naar . U kunt zich via deze mail opgeven voor een van beide workshops door uw naam, adres postcode en telefoonnummer en aan welke workshop je wil deelnemen.  Je kan je inschrijven voor de workshop basiskennis fotografie tot uiterlijk 31 maart 2019 wees er dus snel bij.