Functie inhoud keuken-medewerker

  • Op reguliere ingeroosterde dagen ben je om 11.00 uur aanwezig.
  • Als er grote groepen zijn waarvoor lunches of maaltijden bereidt moeten worden is het tijdstip in overleg met de keukencoördinator. Zij zal ruimschoots van te voren contact met je opnemen om afspraken met je maken.
  • Bij binnenkomst trek je een schort aan en doe je een haarnetje op en ruim je de afwasmachine in. Als deze vol is, zet je hem aan. Als de afwasmachine klaar is, geef je een seintje aan de barmedewerker om deze uit te ruimen
  • Je pakt keukengereedschap en producten die je denkt nodig te hebben en leg deze klaar op je werkplek
  • Via de barmedewerker krijg je bestellingen door middels een ordebriefje
  • Je bereid iedere bestelling voor door eerst een bordje met bestek of een bakje neer te zetten. Onder deze bordjes of bakjes of er vlak voor leg je het orderbriefje zodat je ziet om welke bestelling het gaat. Werk volgens volgorde van binnenkomst en geef je ordebriefjes eventueel een nummer.
  • Was je handen.
  • Je gaat nu beginnen met de bereiding van bestellingen conform de bereidingsinstructie die je hebt gekregen van de keukencoördinator.
  • Breng je bestelling naar het bargedeelte en vraag of de barmedewerker de bestelling naar de klant brengt.
  • Was weer je handen.
  • Houd je werkplekken zoals rondom het frituur, het fornuis en je werkbank zoveel mogelijk opgeruimd en schoon.
  • Nadat alle lunches zijn bereidt, ruim je alles op en maak je alles wat je gebruikt hebt weer schoon.
  • Als je bijzonderheden hebt, zoals dat je producten op hebt gebruikt, noteer je dit in het keukenlogboek. De keukencoördinator zal dan actie ondernemen. Ook zet je na iedere dienst in het keukenlogboek hoeveel en wat voor lunches je hebt bereid.
  • Dweil als laatste de keukenvloer.