Functie inhoud keuken-coördinator

Gelukkig weten steeds meer bezoekers/organisaties ons te vinden voor vergaderruimtes daarbij maken zij niet zelden gebruik van onze lunch/maaltijdservice. Om deze services goed te laten verlopen, is een keukencoördinator hierbij onontbeerlijk. De functie van keukencoördinator wordt ingevuld door mevr. Bea Luchtmeijer.

Taken keukencoördinator

  • Bijhouden van het wekelijks regulier voorraadbeheer van keukenproducten die betrokken worden van de leverancier en dit op tijd door te geven middels het voorraadformulier keuken aan de barcoördinator die wekelijks de voorraden besteld
  • Verantwoordelijk voor inkoop reguliere keukenproducten die niet van de leverancier betrokken worden
  • Verantwoordelijk voor het onderhoud van keukenapparatuur, schoonhouden werkplek, koelkast, frituur, afzuiginstallatie, ontdooien vriezer e.d. via de normering van HCCP
  • Inwerken en instrueren van (nieuwe) keukenmedewerkers en keukenstagiaires
  • Inroosteren dagelijkse bezetting van keukenmedewerkers/stagiaires voor de lunchmomenten
  • Inroostering keukenmedewerkers voor hulp bij bereiding en het uitserveren bij lunch/maaltijden (grote groepen)
  • Overleg met beheerder en klanten over mogelijkheden gerechten die geleverd kunnen worden binnen het prijssegment waar de klant voor gekozen heeft
  • Doorgeven (1 week van te voren) van extra inkopen producten voor grote lunches/maaltijden (grote groepen)die geleverd worden door de leverancier aan de barcoördinator
  • Inkoop van verse producten op de dag van het activiteit
  • Bedenken van het menu (in overleg met de klant) en deze doorgeven aan de afdeling PR voor vervaardiging menukaart.
  • Bereiding lunches/maaltijden volgens de HCCP normering
  • Heeft een week voor een groot activiteit overleg met de gastheer, de barcoördinator, de beheerder en de vrijwilligerscoördinator van ‘t Wijkhuis voor fine tuning samenwerking en maakt afspraken die middels een lunch/maaltijdformulier door de beheerder wordt vastgelegd
  • Houdt het wel en wee in de gaten van de keukenmedewerkers en bespreekt dit eventueel met de beheerder en de vrijwilligerscoördinator