Functie inhoud Bar-coördinator

MFC ‘t Wijkhuis is 7 dagen in de week geopend en daarbij ook vaak ’s avonds. Naast de functie van gastheer hebben wij ook de functie van een bar-coördinator. Deze functie wordt ingevuld door dhr. Marcel Veneman.

Taken Bar-coördinator:

  • Draagt zorg voor de inroostering van de dag- en avondploeg hierbij rekening houdend met de wensen en opgave van de bar-medewerkers
  • Stuurt op zijn minst 2 weken van te voren het rooster rond en hangt een roosterexemplaar met namen en telefoonnummers op het prikbord zodat anderen op de hoogte zijn wie hem of haar aflost en/of de avond waarneemt
  • Zoekt bij ziekte naar vervanging en geeft gevonden oplossing door aan de beheerder/gastheer
  • Werkt (nieuwe) avond barmedewerkers in
  • Draagt zorg voor de wekelijkse reguliere bestelling en verwerkt het formulier van de gastheer hierbij. Draagt zorg in overleg met de beheerder/gastheer voor eventuele extra bestellingen voor activiteiten en evenementen
  • Heeft structureel overleg (1 keer per week) met de gastheer, de beheerder en de vrijwilligerscoördinator van ‘t Wijkhuis
  • Houdt het wel en wee in de gaten van de barmedewerkers avondploeg en bespreekt dit eventueel met de beheerder en de vrijwilligerscoördinator
  • Is verantwoordelijk voor het juist afsluiten van ramen en deuren van het Wijkhuis of delegeert deze taak aan een barmedewerker die hiervoor bevoegd is.
  • Verdere niet nader omschreven ad hoc werkzaamheden die specifiek horen bij de taak van bar-coördinator.
  • · (Inkoopprijs). Drankjes die je van klanten krijgt aangeboden, boek je op desbetreffende tafel van de klant af.
  • Het wijkhuis heeft tot 24.00 uur een vergunning om voor publiek open te zijn. Verkondig een half uur van te voren aan dat de klant nog een laatste drankje kan/mag bestellen. Om kwart voor twaalf kondig je aan dat de bar gesloten is. Het kan zijn dat er om twaalf uur nog mensen aan de bar zitten. Laat ze rustig hun drankje opdrinken maar sluit wel de deur af zodat er geen mensen meer het Wijkhuis in kunnen komen.
  • Begin met opruimen en maak de bar schoon.
  • Als de laatste mensen zijn vertrokken sla je de kassa af. Je doet het geld (minus 150 euro) samen met de kassa-uitdraai en eventueel het briefje met het bedrag wat je gemaakt heb bij aanvang van jouw dienst waarop je het beginsaldo hebt genoteerd in een enveloppe, deze plak je dicht en zet je naam en handtekening erop. Enveloppe deponeer je in de dagkluis. De kassa-lade met 150 euro (liefst kleingeld) zet je in de ……………………………………………
  • Als laatste loop je alle zalen langs om te kijken of alle vaat weg is en sluit je de ramen en sluit je de zalen af
  • (optioneel). Als je het pand verlaat controleer je of alle ramen en deuren zijn afgesloten en schakel je het alarm in.