Functie inhoud Bar-medewerker

Functiebeschrijving algemeen bar-medewerker (dagploeg)

  • Je dienst begint om 8.30 uur of in overleg met de gastheer om 9.00 uur.
  • Je assisteert de gastheer bij het bedienen van huurders, gebruikers en bezoekers van koffie/thee
  • Helpt bij de gastheer bij het inrichten van (vergader)zalen, klaarzetten van stoelen, koffie/thee, toebehoren en vergaderbenodigdheden zoals beamer e.d.
  • Bij afwezigheid van de gastheer neem je de telefoon op en noteert datum, naam, telefoonnummer en zegt dat er direct teruggebeld gaat worden.
  • Je houd de bar en het lounge gedeelte netjes door deze meerdere malen schoon te vegen met een schoonmaakdoek.
  • Je haalt regelmatig kopjes op en gooit bekertjes weg in de vuilnisbak
  • Je schuift de barkrukken en stoelen regelmatig op hun plaats
  • Je zet de koffiekopjes en ander vaatwerk in de afwasmachine en als deze vol is, zet je de afwasmachine aan
  • Je ruimt de afwasmachine uit nadat hij klaar is en zet de koffie- en theekopjes weer terug in het barmeubel.
  • Je vult de carrousel aan met melkpoeder, koffiemelk, suiker, koekjes en thee.
  • Je controleert de vloer van het lounge gedeelte en veegt deze indien nodig aan. Dit kan zich meerdere malen per dag voordoen.

Functiebeschrijving algemeen bar-medewerker (avondploeg)

  • Een kwartier voor opening van het Wijkhuis ben je aanwezig om de avond voor te bereiden
  • Je open (in optie) het Wijkhuis en zet het alarmsysteem uit.
  • Kijkt op het formulier van de gastheer of er ’s avonds activiteiten plaatsvinden en welke werkzaamheden hier nog verricht voor moeten worden zoals klaarzetten van stoelen, koffie/thee, toebehoren en vergaderbenodigdheden zoals beamer e.d.
  • Controleer de kassa-inhoud (150 euro). Zit er teveel in dan doe je dit bedrag  in een enveloppe zet je de datum erop en het tijdstip en deponeer je deze in de dagkluis. Zit er te weinig in, dan maak je een briefje waarop je je naam zet, het tekort aan saldo wat je hebt geconstateerd, de datum en het tijdstip en doe dit briefje in de kassa. (Het kan namelijk zijn dat er geld voor boodschappen uit de kassa is gehaald). Voor jezelf noteer je het bedrag wat er op dat moment in de kassa zit. Dit briefje heb je weer nodig voor je eindtelling.
  • Zorg dat de bar altijd netjes is. Haal koffiekopjes of bekertjes weg en zet deze in de keuken bij de afwasmachine, spoel glazen om en doe de flesjes direct in het krat.

Sla bestellingen op de juiste categorie aan op de kassa, laat de klant direct afrekenen voor zijn consumptie of maak voor de klant een tafel aan. Neem jijzelf een consumptie (twee niet alcoholische drankjes per avond gratis) dan sla je deze aan onder de categorie vrijwilligers.