Welkom

Den Helder 26-7-2020

Voor elkaar.

In de wijk Nieuw Den Helder – wonen veel mensen met een niet Nederlandse afkomst. Ook alleenstaanden, eenoudergezinnen en veel eenzame ouderen zijn in onze wijk te vinden. Vooral voor deze mensen wil MFC ‘t Wijkhuis een belangrijke rol spelen. Door de vele laagdrempelige activiteiten die in ’t Wijkhuis worden georganiseerd, of dit nu op recreatief en/of educatief gebied is, uit ondervinding merken we dat de onderlinge contacten hierdoor enorm worden gestimuleerd. Er ontstaat een warm familiegevoel waar acceptatie van andere culturen een normaal gegeven is.
’t Wijkhuis biedt de bewoners ook eventueel een zinvolle vrijwilligersfunctie. De vrijwilligersgroep bestaat inmiddels uit 9 verschillende nationaliteiten en vormen samen een hechte vrijwilligersgroep. Ons logo staat niet voor niets voor een “Kleurrijk Centrum voor de Samenleving”.

MFC ’t Wijkhuis is dus de plek in Nieuw Den Helder waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en samenkomen en waar onze vrijwilligers de ruimte krijgen om activiteiten en projecten uit te voeren maar waar ook maatschappelijke instellingen kantoor houden. En dat allemaal in samenwerking met, van, door en naast elkaar.
Op deze website vindt u een actueel overzicht van alle (vaste en incidentele) activiteiten en projecten. Ook leest u meer over de vrijwilligers in ‘t Wijkhuis en welke gebruikers en huurders zich aan de ‘t Wijkhuis verbonden hebben. Ook vindt u welke zalen er beschikbaar zijn voor verhuur voor bijvoorbeeld een vergadering, een workshop of een feestje.